Da li ste pročitali 15 razloga zašto biste trebali krenuti u pčelarstvo već danas ili kako krenuti u pčelarstvo? Da li znate gdje je najbolje smjestiti pčelinjak?

                               Nikada nije bilo lakše pčelarstvo za početnike uz Košnicu

 

Autor: Branko Relić

Knjiga: Pčelarstvo

Knjiga „Pčelarstvo“ od Branka Relića je najbolja knjiga za pčelare početnike, a i za pčelare koji se žele prisjetiti osnova pčelarenja.
Izuzetno bitne teme za pčelare početnike su obrađene vrlo temeljno od početka i to sam početak pčelarenja i osnivanje pčelinjaka, preko održavanja pčelinjaka i rada s pčelama. Potom budući pčelar početnik saznaje informacije o proizvodnji meda, peluda, propolisa, voska i načinu dobivanja istoga. Isto tako, u knjizi nalazimo i malo naprednije teme kao što je uzgoj, dodavanje i zamjena matica, pčelarenje s dvije matice, razmnožavanja društava i kako prepoznati bolesti i štetniku u pčelinjoj zajednici, selidba pčelinjih zajednica… Autor nas upoznaje s pčelinjom zajednicom kroz sva godišnja doba, od proljetnog razvoja, preko ljetne paše, jeseni te zime.
Knjiga „Pčelarstvo“ je tematski raznovrsno i sadržajno te je idealna knjiga za pčelare početnike jer donosi osnovna znanja na više od 2oo stranica lako razumljivog teksta.

 

Novosti za pčelareBrendovi koje zastupamo